Gå til hovedindhold
IMG_0367

Velkommen til Lille Næstved

Vest for Næstved centrum ligger Lille Næstved, som er et attraktivt kvarter med store parcelhusområder, tæt bebyggelse, industri, havn, Susåen og Herlufsholm kostskole. Området er meget populært at bosætte sig i, da det ligger meget centralt midt i en fantastisk natur med skov og vand. Området huser både en af kommunens gode folkeskoler, og Herlufsholm Kostskole som tiltrækker unge mennesker fra hele verden.

Navne på områder i Lille Næstved

Lille Næstved dækker i 2016 det område, der er beskrevet i vedtægterne for Lokalrådet for Lille Næstved.

Digtervejskvarteret er et meget benytte navn i Næstved. Alle vejnavne er opkaldt efter både kvindelige og mandlige digtere. Det er et stort parcelhusområde med enkelte etageejendomme ind imellem mange stier og grønne områder. Ejendommene er opført i perioden fra 1950 og frem til idag, hvor der stadig bygges huse.

Grimstrup er navnet på en landsby, der først i 1950erne blev inkorporeret i Næstved. Idag er Grimstrup et kvarter i Lille Næstved med blandet bebyggelse, etageejendomme, parcelhuse og mindre industri.

Havn, Maglemølle (nedlagt papirfabrik) og ældre industriområde placeret meget tæt på centrum med arbejdspladser, der skaber liv i Lille Næstved. Menu under “Værd at vide” uddyber aktiviteter på de nævnte steder.

 

 

IMG_2388

Se en film om Lille Næstved

Mere om livet i Lille Næstved

Info om bomuligheder